Auditie voor De Christenontsnapping

Enkel schimmen en harde muziek. Een stem en dan een schot. Levenloos op de vloer.

Vader is een streng christelijke man met de christelijke normen en waarden hoog in het vaandel. Hij gaat naar de kerk, bid en probeert volgens de leefregels van de bijbel te leven. Hij heeft één zoon: Simon, met wie hij lief en leed deelt. Echter is er één probleem. Simon, ach die lieve Simon is homoseksueel.

De Christenontsnapping neemt je mee in een terugblik naar de crisis tussen Simon en Vader. Een stuk dat zich afspeelt buiten tijd en ruimte onder leiding van Lilith, de moeder van demonen. Een herbeleving van de strijd tussen Simon en Vader.

 

Deelnemen aan de auditie? Lees het onderstaande bericht!

 

Informatie over de auditie

Datum: woensdag 31 oktober 2018

Locatie: Theater In De Lugt
De Lugt 17, 3034 CJ Rotterdam

De auditie duurt van 19:30 tot 22:00.

 

Informatie over het stuk

Voor mijn regie-examen aan Theater Babel Rotterdam ga ik de toneelproductie: De Christenontsnapping produceren.

Speelduur: 60 minuten
Aantal repetities: 50
– 10 tot eind december
– 40 vanaf januari

Speeldata: 31 mei, 1 & 2 Juni in Theater In De Lugt

 

Personages

Vader (30 – 60)

Nu van middelbare leeftijd is hij vader van Simon en geboren en getogen christen. Een zachtaardige man met aandacht voor zijn naasten. Geen klusje is teveel. Na de coming-out van zijn zoon zit vader in de knoop met zijn normen en waarden. Vader wil zijn zoon de liefde schenken die hij verdiend, maar vader wil ook niet dat hij in de hel beland. Uit angst praat vader er niet over met Simon, in de hoop dat het wel weggaat.


Levi (20 – 30)

Levi is de vriend en lover van Simon. Een echte rebel. Hij heeft geen begrip of liefde voor intolerantie tegenover de lgbt-community. Het liefst draagt hij elke dag de regenboogvlag. Zero-tolerance voor men die niet pro-lgbt is. Hij kan het niet uitstaan dat Simon zijn vader zo in bescherming neemt. Voor het christelijke gedachtegoed is toch geen plaats op deze wereld?

 

Simon (20 – 30)

Simon is de zoon van vader. Impulsief en vatbaar voor manipulatie. Simon heeft de zachtaardigheid van zijn vader overgenomen. Het liefste ziet hij beide kanten van het verhaal. Zijn vaders christelijke opvattingen doen hem wel zeer. Het liefste wil hij zijn vader blij maken met het geluk dat hij heeft gevonden. Echter beginnen de opvattingen van Levi te wortelen bij Simon.

 

Lilith (De eerste Succubus of moeder van demonen) (20 – 40)

Lilith was de eerste vrouw van Adam, voor Eva. Zij werd door God geschapen uit leem. Lilith ging in op het voorstel van Adam om seks te hebben maar weigerde onderop te liggen omdat ze tegelijk waren geschapen. Na de ruzie en het achterhalen van Gods onuitsprekelijke naam vluchtte ze weg naar de woestijn. Daar had ze orgies met woestijngeesten en baarde ze veel demonen. In sommige kringen wordt Lilith gezien als het symbool voor feminisme. Ze is een verleidster, bedrieger en kwelt mannelijke en vrouwelijke kinderen. Echter is ze zich bewust van haar fouten, en ervaart ook spijt en schuld.


De gevallen engelen (Geen leeftijd)

De gevallen engelen of demonen zijn engelen die verworpen zijn uit het primum mobile (de sfeer van engelen) van het Paradiso (paradijs). Als immorele handlangers van Satan zijn zij naar de aarde gestuurd om de mens te beproeven, ziekten te verspreiden en zielen te vernietigen van ieder die niet onder Gods bescherming valt.

De gevallen engelen zijn de kinderen van Lilith. Ze zijn erg nieuwsgierig, speels en maken constant sissende en demonische geluiden, alsof de dood is ontwaakt. Ze leven in constante chaos en duisternis. Overal waar zij komen volgt een sfeer van eenzaamheid en bedrog. Huiverig om gezien te worden pakken zij hun prooi alleen wanneer deze in eenzame toestand verkeert.

 

Aanmelden voor de auditie?

Dan kun je hier het formulier invullen.
Na de aanmelding krijg je zo snel mogelijk bericht.

 

 

Deze productie is een examenproductie van Mike Schmitz en is een onderdeel van de route theatermaken aan de
Academie van Theater Babel Rotterdam. http://www.theaterbabelrotterdam.nl