Soldaatje, Leef je nog?

Geplaatst op

Vanwege de Corona-crisis is onze voorstelling: Soldaatje, Leef je nog? voor onbepaalde tijd uitgesteld. We hebben de taak op ons genomen om binnen 3 dagen een korte film te maken als filmische indruk voor onze voorstelling! Gepresenteerd op het online theaterprogramma van Theater Na de Dam.

STA! presenteert onder leiding en regie van Mike Schmitz een filmische indruk van de voorstelling ‘Soldaatje, leef je nog?’: een korte inzage in de lijdenswegen van de nabestaanden van een gestorven militair. De korte film wordt vertoond als onderdeel van het onlineprogramma van Theater na de Dam.

Oorlog kan ons via allerlei kanalen raken. Fysiek, Economisch, Sociaal, Psyche. In deze korte film volgen we Lisa, luitenant 1e klasse, die uit alle macht probeert het normale burgerlijke leven op te pakken, haar huwelijk met Sam te redden en een moeder te zijn voor haar kinderen Alana en Emma. Psychoses, hallucinaties en woede staan nu centraal in Lisa’s leven. Mythische personages en geestverschijningen houden haar in hun macht wanneer ze wordt geconfronteerd met haar verleden. Toch probeert ze hoop te houden om ooit weer een normaal leven te leiden.

Let op: deze film is niet geschikt voor kinderen onder de 12 jaar.

Alle credits betreffen de crew en cast die meedoen aan de reguliere voorstelling
Regie: Mike Schmitz

Spelers: Silke Drieman, Thomas van Veenendaal, Pepijn Verrips, Hannah Visser, Amber van Heumen, Tessa Geenen, Emmy van Boven, Marisa Evers, Tara Zonneveldt, Julia van Lierop, Thijs Joores, Lotte Van den Hout, Ewa de Weerd

Choreografie & Regie-assistentie: Yasmin van Twist
Music & Sound Design: Olle Beenhakker
Kostuum Design: Priscilla Naomi Luickx – van Twist
Vormgeving: Gijs van Poecke
Promotiemateriaal: Tara Zonneveldt