Biografie

Pleurt uit me tuin, Nie lulle maar poetsen, Ja toch? Niettan?, Oh jah joh?

Geboren (18-02-1994) en getogen in Rotterdam is Mike Schmitz een jonge theatermaker die graag kritiek levert op progressieve en conservatieve idealen. Mike is momenteel student op de opleiding Docent Theater aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) en is afgestudeerd aan de opleiding Regie van Theater Babel Rotterdam (voorheen RotterdamsCentrumvoorTheater) met passie voor het werken met taboes.

Theater is een ervaring. Niet positief of negatief. Men verwart soms theater met entertainment. Ja we maken theater aantrekkelijk  maar niet per se vermakelijk. Het is educatie, het is verkennen, het is  profilerend en verdiepend. Onderzoek naar menselijk kijkgedrag en toetsing van onze normen en waarden. Het is geen verplichting voor theatermakers om het publiek weg te laten gaan met een goed gevoel. Integendeel zelfs. Het mooiste wat er kan gebeuren is wanneer een lid van het publiek kritiek levert op het eigen perspectief.

Naast mijn passie voor theater ben ik ook met veel plezier werkzaam als junior partymanager in Rotterdam Ahoy.  Hiervoor trok ik door heel het land om hospitality en catering te leveren aan de meest uiteenlopende bedrijven. Ik kwam zodoende op veel plekken terecht waar entertainment en theater wordt aangeboden. Zo ben ik werkzaam geweest in Studio 21, het kasteel Keukenhof en het Circustheater. Dit heeft mij een breder perspectief gegeven in wat produceren eigenlijk inhoudt. Niet alleen het stuk of de show is belangrijk, maar ook alles eromheen. Van hospitality en service tot aan de catering en de garderobe is belangrijk. Wanneer een van deze factoren ontbreekt, heeft dat een negatieve invloed op het publiek en dus ook op hetgeen wat ik bij het publiek wil bereiken.

Ervaring | Absurdisme | Taboes | Bewustwording | Naturalisme | Hospitality | Tikkie Rotterdams

Deze diashow vereist JavaScript.

Foto’s: Govert Kreuk Photography