Biografie

Pleurt uit me tuin, Nie lulle maar poetsen, Ja toch? Niettan?, Oh jah joh?

Geboren (18-02-1994) en getogen in Rotterdam is Mike Schmitz een jonge theatermaker die als doel heeft mensen een nieuw perspectief te bieden in zijn projecten. Student Regie aan Theater Babel Rotterdam (voorheen RotterdamsCentrumvoorTheater) met passie voor werken met taboes.

Theater is een ervaring. Niet positief of negatief. Men verwart soms theater met entertainment. Ja we maken theater aantrekkelijk en vermakelijk voor publiek. Maar dat is 9 van de 10 keer niet het doel. Het is geen verplichting voor theatermakers om het publiek weg te laten gaan met een goed gevoel. Integendeel zelfs. Het mooiste wat er kan gebeuren is wanneer mensen uit het publiek een onderwerp vanuit een nieuw perspectief gaan bekijken. Daarom werk ik heel graag met taboes.

Naast mijn passie voor theater ben ik ook met veel plezier werkzaam als junior partymanager in de evenementencatering. Ik kom zodoende op veel plekken terecht waar entertainment wordt aangeboden. Zo ben ik werkzaam geweest in Studio 21, Rotterdam Ahoy of het Circustheater. Dit heeft mij een breder perspectief gegeven in wat entertainment en theater inhoudt. Niet alleen het stuk of de show, maar ook alles eromheen, van hospitality en service tot de catering vind ik belangrijk. Wanneer een van deze factoren minder is, heeft dat een negatieve invloed op het publiek.

Ervaring | Absurdisme | Taboes | Bewustwording | Naturalisme | Hospitality | Tikkie Rotterdams


Foto’s: Govert Kreuk Photography