Site Overlay

Biografie

Mijn naam is Mike Schmitz, geboren in Rotterdam en inmiddels een aantal jaren actief binnen het theaterwerkveld. Mijn passie voor het vak split zich uiteen in een vertakking van interessegebieden. Zo maak ik graag ge├źngageerd of documentair theater maar ben ik ook altijd te vangen voor een goede ouderwetse slapstick.

Ik ben begonnen aan de opleiding regie bij Theater Babel Rotterdam en studeer momenteel aan de opleiding Theatre & Education op de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU). Met de jaren heb ik kunnen concluderen dat theater of kunst een ervaring is. Niet positief of negatief. Het verbindt, legt bloot en komt tot de kern. Kunst mag ook kunst zijn, omdat het kunst is.

Voor en tijdens mijn studies ben ik actief geweest als partymanager in het hele land. Zo kwam ik op waanzinnige plekken zoals Studio21, Rotterdam Ahoy en het Circustheater. Hierdoor heb ik een praktische blik ontwikkeld op mijn artistieke visie. Ik werk graag direct, transparant, met zicht op het hoogst haalbare en ruimte voor persoonlijke groei.
Naast het maken van voorstellingen ben ik ook actief als acteur en docent.

Mocht je meer willen weten dan nodig ik je graag uit om een kijkje te nemen in mijn portfolio of neem contact op via de contactpagina!