Site Overlay
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Ontwikkeling Workshops (SKIN)

18 augustus 2022 25 augustus 2022

Voor de stichting: Samen Kerk in Nederland zal eind augustus een workshop worden ontwikkeld naar aanleiding van het project: Verschillen Overbruggen.
Samen met een team van twee begeleiders en twee acteurs wordt een theatrale workshop ontwikkeld waarin we taboeonderwerpen binnen de jongvolwassen doelgroep in de kerkelijke gemeenschap bespreekbaar maken.

Met dank aan:
Yasmin van Twist
Jesse van Beveren
Chenance Wiebers

Over het project:
bron: website (www.skinrotterdam.nl)
De reacties van Black Live Matters waren voor de gemeente Rotterdam aanleiding om het programma “Relax. Dit is Rotterdam” te intensiveren. Eén van de acties van het plan is het ondersteunen van initiatieven op wijk- en stadniveau om met elkaar in gesprek te gaan over thema’s die belangrijk zijn voor elkaar of voor de stad.

Samen Kerk in Nederland (SKIN):
bron: website (www.skinrotterdam.nl)
Samen Kerk in Nederland (SKIN) Rotterdam is een stichting voor en door de christelijke internationale gemeenschappen in Rotterdam en omstreken. De organisatie is in 2007 door een aantal voorgangers opgericht. Hun doel was de krachten te bundelen en samen te werken. Dit vanuit een visie gebaseerd op de oproep tot eenheid onder christenen in o.a. Johannes 17 en 1 Korinthen 12: ‘Een lichaam is een eenheid die uit vele delen bestaat; ondanks hun veelheid vormen al die delen samen één lichaam. Zo is het ook met het lichaam van Christus’. Jezus roept christenen op om geen onderscheid te maken tussen bijvoorbeeld afkomst of vorm. De diversiteit van het christendom is juist een grote kracht, omdat ze zo voor allerlei verschillende mensen betekenis kan krijgen op een manier die bij hen past. Net als in een lichaam komt deze kracht echter pas optimaal tot uitdrukking wanneer alle verschillende onderdelen samenwerken.

Gegevens

Begin:
18 augustus 2022
Einde:
25 augustus 2022
Evenement Categorie: