Theater is een ervaring. Niet negatief of positief.
Een zin die mij altijd is bijgebleven in het maakproces.

Benieuwd naar wat beeldmateriaal? Op deze pagina kunt u video’s en foto’s bekijken van enkele producties.

Graag meer informatie?
Download mijn cv voor een compleet overzicht van al mijn werkzaamheden!

Producties

Soldaatje, Leef je nog?

Een ode aan de vergeten militair
Uit het oog, uit het hart. Misschien een lauw applaus bij thuiskomst. We volgen Lisa, luitenant 1e klasse, die uit alle macht probeert het normale burgerlijke leven op te pakken, haar huwelijk met Sam te redden en een moeder te zijn voor haar kinderen Alana en Emma. Psychoses, hallucinaties en woede staan nu centraal in Lisa’s leven. Mythische personages en geestverschijningen houden haar in hun macht wanneer ze wordt geconfronteerd met haar verleden. Toch probeert ze hoop te houden om ooit weer een normaal leven te leiden.

*Deze voorstelling is onderdeel van Theater Na de Dam.

Concept & Regie: Mike Schmitz
Choreografie: Yasmin van Twist, Sound Design: Olle Beenhakker
Vormgeving: Gijs van Poecke, Kostuum Design: Priscilla Luijckx – Van Twist
Studenten Toneelvereniging Amsterdam (STA!).

Tulp

Een grappig, luchtig, kort stuk over een familie die elkaar treft op de bloemschikcursus die oma georganiseerd heeft. Oma denkt dat ze niet lang meer te leven heeft en wil graag nog iets leuks doen met haar familie. Er komt echter weinig van bloemschikken terecht door al die onderlinge discussies.

Regie: Mike Schmitz
Schrijver: Serge Hogenbirk
Toneelvereniging Kunst Na Arbeid

De Christenontsnapping

Theatervoorstelling De Christenontsnapping neemt je mee in een voortdurend conflict tussen religie en seksuele vrijheid.

In De Christenontsnapping volgen we een christelijke vader in zijn strijd om de relatie met zijn zoon Simon te repareren. Want Simon, ach die lieve Simon, is homoseksueel. Bij binnenkomst betreedt men een andere dimensie: het domein van Lilith, de eerste vrouw van Adam. Vader arriveert, dan duisternis en een schot…

We zien de lijdenswegen van Vader en Simon. Ouderlijke liefde en innerlijk conflict. Hoe is deze crisis toch tot stand gekomen?

Concept & Regie: Mike Schmitz
Sound Design: Olle Beenhakker
Mike Schmitz Producties, Theater In De Lugt & Theater Babel Rotterdam

Gespiegeld

In Gespiegeld nemen we je mee in werelden van Marcy en het Bloemenmeisje. Hoe balanceren zij in een wereld waarbij het uiterlijk bepalend is voor het krijgen van liefde?

Concept & Regie: Mike Schmitz
Mike Schmitz Producties & Theater Babel Rotterdam

Hoe de kip koud werd

Er was eens… K.E.W.A.J.A.M. Honderd jaar geleden, in het verre Indonesië, raakte een koude kip onbedoeld verwikkeld in de roerige oprichting van een dispuut dat later 100 zou worden.

Concept & Regie: Mike Schmitz
Stichting Lustrum Commissie K.E.W.A.J.A.M.

Begrensd Getolereerd

De Delftse binnenstad is op 11 oktober het decor voor de voorstelling ‘Begrensd Getolereerd.’ De voorstelling speelt zich op vier locaties in Delft af. Tijdens een tour door de stad, nemen de spelers van het stuk u mee in de strijd tegen ‘het hokjes denken’. Deze voorstelling is gebaseerd op waargebeurde verhalen en geïnspireerd door de homo-emancipatie en tweede feministische golf rond 1970. Onderwerpen die onder andere aan bod komen zijn ‘homoseksualiteit & geloof’, ‘lesbisch, transgenders’, ‘geweld binnen de gay scene’ en nog een aantal zaken meer. De vraag die de spelers het publiek stellen is: in welk hokje wordt ú geplaatst?

Concept & Regie: Denise Groot Kormelinck & Mike Schmitz
Vormgeving: Anke Winkelmolen
Delftse Werkgroep Homoseksualiteit & Gemeente Delft