Klik hier voor een volledig tariefoverzicht voor alle workshops & cursussen.

Staat de gewenste workshop of cursus er niet tussen? Een workshop op maat kan natuurlijk ook!
Neem contact op via het contactformulier

Workshops

Kennismaking met Spel
Net nieuw als speler? Geen zorgen! In de workshop Kennismaking met Spel ga je aan de slag met de elementaire principes. De grondbeginselen van het acteren. 
We gaan aan de slag met de basisprincipes zoals incasseren-reageren, het opbouwen van emotie en het ontwikkelen van een personage. Wat zijn de voorwaarden voor een scène? Wat is een conflict? Dit komt allemaal aan bod in deze workshop. 

Klik hier voor meer informatie

Intuïtief Regisseren
Ook wat kriebels voor scènes maken? In intuïtief regisseren gaan de spelers aan de slag met een klein stukje tekst van ongeveer 5 a 6 regels. Één speler regisseert. De andere spelers, spelen de scène. De spelers krijgen 10 minuten de tijd om aan de hand van hun tekst een conflict op te zoeken voor een scène. De focus van deze workshop ligt vooral op de didactiek. Hoe begeleid ik een speler? Waar wil ik mijn speler hebben en hoe kan ik diegene daar krijgen?

Klik hier voor meer informatie

Theatersport
De leukste Keith Johnstone format die er bestaat! Theatersport is een vorm van theater waarbij, in plaats van voorstellingen, improvisatiewedstrijden voor publiek worden gegeven. In de workshop theatersport maak je kennis met improvisatie in de vorm van komisch improvisatietheater (kortevormimprov). Gedurende de workshop krijgen de spelers te maken met de voorwaarden van een improvisatie scène, worden tools gegeven voor het volgen van de eigen impulsen en zullen de basisprincipes voor het improviseren worden uitgelegd.

Klik hier voor meer informatie.

Tekst & Spel
Wat staat er nou eigenlijk? Interesse in tekstinterpretatie en ritmische vormgeving? . In de workshop Tekst & Spel ga je aan de slag met een theatertekst. We doen een kleine kennismaking met het ontleden van een tekst en met het vormgeven van een tekst. Welke handelingen zijn er allemaal mogelijk! We kijken vooral naar de eigen spelerschap.

Klik hier voor meer informatie.

Theater met een Neutraal Masker
Hoe ben je neutraal? In de workshop Theater met een Neutraal Masker maak je kennis met de trainingsmethode van Jacques Lecoq. Spelen met een neutraal masker is een fantastisch mooie tool om de deelnemer bewust te maken van de fysieke mogelijkheden. Het begrip ´bewegen op impuls´ is vaak een vaag fenomeen voor beginnende acteurs. Het neutrale masker kan hier een enorme bijdrage in leveren. De speler maakt kennis met de fysieke mogelijkheden die non-verbaal elementen, voorwerpen, ruimtes of gemoedstoestanden kunnen creëren.

Klik hier voor meer informatie.


Cursussen

Theater met een Neutraal Masker
Naast de workshop Theater met een Neutraal Masker, bied ik ook een cursus aan! In een reeks van vijf lessen kunnen de deelnemers zich verdiepen in het maskerspel. We gaan aan de slag met de eigen fysieke bewustwording, de neutraliteit van handelingen en het creëren van een ruimte met het lichaam.

klik hier voor meer informatie.

Tekst & Spel 
Liever iets meer houvast? In de cursus Tekst & Spel gaan spelers aan de slag met toneelteksten. 
Er komen verschillende onderdelen van het spelen met tekst aan bod. De speler werkt aan de ontwikkeling van zijn eigen spelerschap waarin de volgende onderdelen langs komen: tekstbehandeling, muzikale interpretatie, Wat is een motief?
En tot sluit personage-opbouw.

Klik hier voor meer informatie.

Improvisatie
Improviseren is een van de leukste maar ook een van de meest lastige vormen van het auteurschap. In de cursus improvisatie ontdek je de basisbeginselen voor het improviseren. Hoe incasseer ik? Wat is accepteren? Associëren & impulsen volgen en tot slot de 3 W’s.

Klik hier voor meer informatie