Site Overlay

Workshops & Cursussen

Kun je geen genoeg krijgen van Theater? Bestel een workshop of cursus!
Klik hier voor een compleet tariefoverzicht van alle workshops en cursussen.

*Liever een cursus of workshop op maat? Dat is uiteraard ook mogelijk!
Neem contact op via het contactformulier of mail naar info@mikeschmitzproducties.nl en we bekijken samen de mogelijkheden.

Workshops

Spelen met een Neutraal Masker

Met het neutrale masker kunnen degenen die het dragen in contact komen met hun kern, hun meest authentieke, intuïtieve zelf.

De workshop richt zich op het ontdekken van je fysieke mogelijkheden. Je non-verbale communicatie en lichaamstaal. Je gaat aan de slag met het masker. Hoe werkt zo’n ding nou eigenlijk? Wat zijn de regels, wat projecteer ik op het publiek?

Hou je van uitdaging? Dan is deze workshop zeker voor jou!Let op!: Werken met maskers vergt veel tijd! Bij groepen meer dan 8 spelers bestaat er een kans dat niet iedereen aan de beurt komt

Stagefighting

Iemand een vuist geven? Wurgen? Aan de haren trekken of toch een ouderwetse bitch klap? Het komt allemaal aan bod in de workshop stagefighting!

In deze workshop leer je verschillende basistechnieken in het toneelvechten. Je leert over publieksperspectief, veiligheid en geluidseffecten wat uiteindelijk uitmondt in een toffe scène die je zelf maakt!Theatersport

Heb je wel eens ‘De Lama’s’ gezien? Is ’30 seconds’ je favorieten spel? Theatersport is een zeer laagdrempelige vorm van improvisatietheater. Snel, simpel en vooral heel erg leuk. Plezier staat voorop!

In de workshop gaan we aan de slag met de voorwaarden van een improvisatie scène. Er worden tools gegeven voor het volgen impulsen en zullen de basisprincipes voor het improviseren worden uitgelegd. Na een korte introductie gaan de deelnemers aan de slag op de vloer in de vorm van theatersportgames. Gedurende de oefeningen staan we even stil bij de scènes om een mooi analyse van het materiaal op de vloer te geven. 

We sluiten af met een oefenwedstrijd. Moge de beste winnen!

Ik, Als maker?

Kan ik ook theatermaken? Natuurlijk kan je dat!

In deze workshop ga je aan de slag met jezelf als maker. Wat inspireert je? Wat is je visie en hoe vertaal je dat naar de vloer?
We experimenteren, bekijken tools die je kunt inzetten als maker en vormen een basis voor hoe je tot een scène of performance kunt komen. Dit kun je doen in relatie tot jezelf of juist in het werken met anderen.

En, niet te vergeten. Hoe doe ik dat nou eigenlijk als regisseur?


Interventies in de publieke ruimte

De wereld is een grote speeltuin!

Zo kun je de publieke ruimte benaderen als je iets gaat maken. In deze workshop ga je aan de slag met hetgene wat er al is. Wat zegt de locatie? Wat gebeurd er om me heen? Wat zie ik nou echt?

Je gaat aan de slag met de focus in de publieke ruimte. Hoe kun je deze manipuleren?

Een hele spannende workshop vol onderzoek en experimentatie! Ben je graag buiten? Dan is dit iets voor jou.Cursussen

Spelen met een Neutraal Masker

Spelen met een Neutraal Masker is er ook in cursusvorm!
In een korte cursus van 5 lessen wordt op de vloer de neutraliteit van het lichaam onderzocht.
De cursus bouwt zich op vanaf het spelen met archetypen naar fysiek bewustzijn om uiteindelijk beide elementen in het maskerspel te verwerken.

Een verdiepende cursus voor de ervaren speler.

Cursusaanbod: 5 lessen van 2,5 uur.


Tekst, Motief en Personage

De cursus: Tekst, Motief en Personage richt zich op de basisprincipes voor tekstbehandeling en personage-onderzoek vanuit tekst.

Binnen de cursus ga je aan de slag met gedichten uit de Ilias om vervolgens zelf scènes te kunnen maken vanuit een gekozen script.

Een hele handige cursus voor de beginnende speler maar ook als opfrisser voor de ervaren speler!

Cursusaanbod: 4 lessen van 2,5 uur


Longimprov (De Harold of Gorilla Theater)

Heb je weleens ‘De Vloer Op’ gezien?

Langevorm improvisatie slaat een andere hoek in dan de korte comedysketches. De zoektocht naar verdiepende conflicten en gelaagde personages.

De Harold: Een format waarbij de spelers een voorstelling maken met het publiek! Binnen een half uur wordt er materiaal gemaakt om uiteindelijk tot een volmaakte voorstelling te komen.

Gorilla-Theater: Een wedstrijdje wie is de beste regisseur? In dit format krijgen de spelers een korte cursus regie. De winnaar van de avond mag naar huis met de Gorilla…

Cursusaanbod: 5 lessen van 2,5 uur